Μαυρομμάτης και Μίτας στην κορυφή της Ευρώπης




Με δυο Έλληνες πρωταθλητές μέσα στην πρώτη δεκαπεντάδα της κατάταξης των κορυφαίων της Ευρώπης στον πήλινο στόχο (ranking list) κλείνει το 2011, σύμφωνα με το επίσημο site της Ευρωπαικής Συνομοσπονδίας Σκοποβολής (ESC). Αυτό αναφέρεται στην βαθμολογία που εξέδωσε για το Νοέμβριο του 2011 η ESC, η οποία βέβαια δεν πρόκειται να αλλάξει μέχρι το Φεβρουάριο μια και δεν υπάρχουν άλλες σημαντικές διοργανώσεις την περίοδο αυτή στο κυνηγητικό.
Ο Νίκος Μαυρομμάτης και ο Μάκης Μίτας είναι οι κορυφαίοι της χώρας μας στον πήλινο γράφοντας ιστορία με σημαντικές επιτυχίες και με πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Είναι η πρώτη φορά που στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση λαμβάνουν μέρος δυο Έλληνες σκοπευτές του πήλινου στόχου μετέχοντας με τη διαδικασία της πρόκρισης (quota places). Υπάρχει βέβαια στο σκητ και η πολύ καλή παρουσία του Γιώργου Σαλαβαντάκη. Αντίθετα στα υπόλοιπα αγωνίσματα δεν υπάρχει ελληνική παρουσία στην κατάταξη της ESC.


Οι δυο Έλληνες σκοπευτές (Μαυρομμάτης και Μίτας) έχουν διανύσει μια περίοδο ξεκούρασης (μετά τον Σεπτέμβριο) με προπόνηση φυσικής κατάστασης (γυμναστήριο, βάρη, τρέξιμο κλπ). Από το Δεκέμβριο η ομάδα θα αρχίσει προπόνηση της σε σκοπευτήριο. Το βασικό μέρος της προπόνησης θα πραγματοποιηθεί στη Μαλακάσα και ανάλογα θα γίνουν προπονητικά καμπ σε Χανιά και Λαγκαδά. Η ομάδα θα μετάσχει σίγουρα στο test event που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στο Σκοπευτήριο που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς.
Σύμφωνα με την κατάταξη (ranking list) της ESC: Ο Νορβηγός Τόρε Μπρόβολντ είναι ο κορυφαίος στο σκητ των ανδρών. Ακολουθούν ο Ισπανός Χουάν Χοσέ Αραμπούρου, ο Κύπριος Γιώργος Αχιλλέως, ο Ρώσος Βαλερί Σομιν κλπ. Από ελληνικής πλευράς ο Νίκος Μαυρομμάτης είναι 9ος, ο Αντωνάκης Ανδρέου (Κύπρος) είναι 12ος, ο Ευθύμης Μίτας είναι 14ος, ο Γιώργος Σαλαβαντάκης 35ος, ο Ανδρέας Χασικος (Κύπρος) 40ος, ο Κωνσταντίνος Περικλέους (Κύπρος) 44ος, ο Γιώργος Καζάκος (Κύπρος) 57ος, ο Παναγιώτης Κυπριανού (Κύπρος) 90ος κλπ.
Στο τραπ πρώτος είναι ο Μάσσιμο Φαμπρίτσι (Ιταλία). Δεύτερος είναι ο Ολυμπιονίκης του Πεκίνου Νταβίντ Κοστελέτσκι (Τσεχία), τρίτος ο Ροντολφο Βιγκανό (Ιταλία), τέταρτος ο Ολυμπιονίκης της Αθηνας ο Αλεξέι Αλίποφ (Ρωσία) κλπ. Ο Φειδίας Σαββίδης είναι 43ος, ο Γιάννης Αιλιώτης 47ος, ο Νιχατ Ακτερζι 63ος, ο Λεόντιος Λεοντίου 72ος, ο Ανδρέας Μακρής 90ος , ο Βασίλης Ζωρδούμης 107ος κλπ. Στο νταμπλ τραπ πρώτος ο Γερμανός Αντρέας Λόου. Ακολουθούν ο Βιτάλι Φοκέεφ (Ρωσία), ο Πήτερ Ρόμπερτ Ράσσελ Γουίλσον (Βρετανία), ο Γουίλιαμ Τσετκούτι (Μάλτα), ο Βασίλι Μοσιν (Ρωσία) κλπ. Στην 18η θέση βρίσκεται ο Κύπριος Στέφανος Θεοδώρου κλπ.
Στο σκητ των γυναικών η Κριστίνα Βενζελ (Γερμανία) είναι στην πρώτη θέση. Δεύτερη είναι η Ντάνκα Μπαρτέκοβα (Σλοβακία), τρίτη η Σιγκντεμ Οσιαμαν (Τουρκία), τάταρτη η Κατιουσια Σπάντα (Ιταλία), Πέμπτη η Μαρίνα Μπελίκοβα (Ρωσία) κλπ. Η Παναγιώτα Ανδρέου είναι 7η, η Αντρη Ελευθερίου 8η, η Λουίζα Θεοφάνους 9η, η Μπιάνκα Κασιανίδου 28η, κλπ. Δεν υπάρχει ελληνίδα στη βαθμολογία. Στο τραπ των γυναικών στην κορυφή βρίσκεται η Σουζάνα Στεφεσέκοβα (Σλοβακία). Ακολουθούν: Ελενα Τκατς (Ρωσία), Τζέσικα Ρόσσι (Ιταλία), Φατίμα Γκαλβεζ (Ισπανία), Κατρίν Γκουους (Γερμανία), Αλεξάνδρα Περίλλι (Σαν Μαρίνο) κλπ. Η Γεωργία Κωνσταντινίδου είναι 26η , η Ελλη Φιλίππου 64η κλπ.
Στις φωτο ο Νίκος Μαυρομμάτης και ο Μάκης Μίτας. 



skopeftis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου