Τους άνοιξε η όρεξη


Η εθνική ομάδα σκητ μεταβαίνει  (Κυριακή 17/7/2011) από το Μάριμπορ στο Βελιγράδι για να πραγματοποιήσει εκεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της εν όψει του ευρωπαικού πρωταθλήματος που γίνεται στην πρωτεύουσα της Σερβίας από 31/7 - 14/82011.
Μετά την κατάκτηση και της δεύτερης κάρτας (quota place) συμμετοχής στο σκητ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου από το Μάκη Μίτα (η πρώτη από το Νίκο Μαυρομμάτη), η ελληνική ομάδα βαδίζει με ανανεωμένο ηθικό για διακρίσεις στις υπόλοιπες μεγάλες διοργανώσεις της χρονιάς. Μπροστά στους Έλληνες πρωταθλητές βρίσκεται το ευρωπαικό πρωτάθλημα που γίνεται στο Σκοπευτήριο του Κοβίλο, στη συνέχεια το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (επίσης στο Κοβίλοβο) και ο τελικός των Παγκοσμίων Κυπέλλων που γίνεται τον Σεπτέμβριο στα Αραβικά Εμιράτα.
Στην ελληνική ομάδα (Μάκης Μίτας, Γιώργος Σαλαβαντάκης, Νίκος Ανδριανόπουλος, προπονητής Γιάννης Λοβέρδος) προστέθηκε από σήμερα και ο Νίκος Μαυρομμάτης που δεν έριξε στο Μάριμπορ. Η ομάδα θα παραμείνει αυτή τη βδομάδα για προετοιμασία στο Κοβίλοβο και θα λάβει μέρος και στο Γκραν Πρί που γίνεται εκεί στα τέλη της επόμενης (22-23/7/2011). Στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Αθήνα από όπου θα ολοκληρώσει την προετοιμασία της για το ευρωπαικό πρωτάθλημα.
Χωρίς άγχος (αφού πήραμε τις δυο κάρτες που δικαιούμεθα) αλλάζει βέβαια και ο προγραμματισμός της εθνικής ομάδας. Πλέον γίνεται αυτοσκοπός η διάκριση σε επιλεγμένες διοργανώσεις (ευρωπαικό, παγκόσμιο κλπ) και η σύνθεση της ομάδας αποφασίζεται με ενδεχόμενες αλλαγές κατά περίσταση. Είπαμε ότι χρειάζεται να περάσει αρκετό χρονικό διάστημα για να αντιληφθούμε το μέγεθος της επιτυχίας αυτής της εθνικής ομάδας σκητ. Μόνο πέντε χώρες έχουν πάρει δυο κάρτες (quota places) στο σκητ για το Λονδίνο: Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία, Δανία και ΗΠΑ. Και ακόμα δεν είδατε τα καλύτερα, όπως λένε και οι αθλητές της εθνικής. Στη φωτο ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Λοβέρδος (δεξιά) μιλάει με τον Μάκη Μίτα.
skopeftis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου