Θερμή υποδοχή της εθνικής σκητ και τεστ θετικό

 

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε η ελληνική ομάδα το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας της εν όψει του ευρωπαικού πρωταθλήματος πήλινου στόχου που έγινε στο Βελιγράδι. Αποκορύφωμα ήταν η εξαιρετική εμφάνιση της στο Γκραν Πρί του Βελιγραδίου που έγινε 21-22/7/2011. Φίλοι, συγγενείς και εκπρόσωποι της ΣΚΟΕ ήταν σήμερα (Σάββατο 23/7/2011) στο αεροδρόμιο και υποδέχθηκαν την εθνική μας.
Την περασμένη βδομάδα η χώρα μας κατέκτησε τη δεύτερη κάρτα (quota place) συμμετοχής στους Ολυμπιακούς του 2012 στο σκητ, με το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε ο Μάκης Μίτας στο Παγκόσμιο κύπελλο του Μάριμπορ. Μαζί με τον Νίκο Μαυρομμάτη, ο Μάκης θα αγωνιστεί το επόμενο καλοκαίρι στο Λονδίνο στην κορυφαία αθλητική εκδήλωση του πλανήτη. Συνολικά η χώρα μας έχει κατακτήσει τρεις κάρτες (Μαυρομάτης, Μίτας στο σκητ ανδρών και Αθηνά Δούκα στο αεροβόλο πιστόλι γυναικών).

Μετά το Μάριμπορ η ελληνική ομάδα μετέβη στο Βελιγράδι για προετοιμασία μια και το Σκοπευτήριο του Κοβίλοβο θα φιλοξενήσει φέτος τόσο το ευρωπαικό, όσο και το παγκόσμιο πρωτάθλημα πήλινου στόχου. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Λοβέρδος έκρινε ότι δεν μπορεί η ομάδα να προπονηθεί τις παραμονές των αγώνων, επομένως θα ήταν καλύτερο να πάει αυτές τις μέρες και να πάρει μέρος και στο Γκραν Πρί του Βελιγραδίου (21-22/7/2011). Νικητής του Γκραν Πρί ήταν ο χάλκινος ολυμπιονίκης του Πεκίνου Αντονυ Τερράς (Γαλλία) με 148/150 (123+25). Δεύτερος ήταν ο Μάκης Μίτας 147/150 (122+25) που αποτελεί ατομικό ρεκόρ και τρίτος ο Νίκος Μαυρομμάτης 146/150 (121+25).
Συγγενείς, φίλοι και εκπρόσωποι της ομοσπονδίας υποδέχθηκαν την ελληνική ομάδα στο αεροδρόμιο. Ο Μάκης Μίτας είπε: "Η συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν όνειρο ζωής. Και κατά κάποιο τρόπο με απποζημιώνει για όλα τα χρόνια σκληρής δουλειάς και στερήσεων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου που με εμπιστεύτηκε, την ομοσπονδία που με στήριξε και την οικογένεια μου που με άφησε να κάνω όλα όσα ήθελα. Μια κάρτα που ήλθε την κατάλληλη στιγμή, γιατί μολονότι το ευρωπαικό πρωτάθλημα δίνει πέντε κάρτες, θα έιμαστε για μια ακόμα φορά με την πλάτη στον τοίχο. Τωρα βέβαια έχουν αλλάξει οι στόχοι μας. Πάμε για μετάλλια". Μετά το ευρωπαικό και παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Μάκης θα επιστρέψει στα μαθήματα του στα ΤΕΦΑΑ, στα οποία έχει μείνει πίσω λόγω των απουσιών του για αγώνες και προετοιμασία.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Λοβέρδος λέει: "Όπως θυμόσαστε πολύ καλά το είχα προβλέψει έγκαιρα από τις αρχές της χρονιάς. Και όταν ο Μαυρομμάτης έπαιρνε την πρώτη κάρτα πριν από ενάμιση μήνα, έλεγα ότι έχουμε εκπληρώσει τους στόχους μας κατά 50%. Τώρα σαφώς πιο ήσυχοι θα πάμε στο ευρωπαικό και παγκόσμιο πρωτάθλημα με στόχο τα μετάλλια και τις διακρίσεις".
Ο Νίκος Μαυρομμάτης είπε: "Είναι πλέον ιδιαίτερα ορατός ο στόχος μας για μετάλλια σε ευρωπαικό και παγκόσμιο πρωτάθλημα σε ατομικό και ομαδικό".
Στη φωτο ο Μάκης Μίτας σήμερα στο αεροδρόμιο με τον παππού του που τον έφερε στη σκοποβολή.
skopeftis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου