Πως Να Ασχοληθείτε Με Την Σκοποβολή Στην Ελλάδα


Απόσπασμα από την ιστοσελίδα της ΣΚΟΕ
"
Για να έχετε φτάσει στην ιστοσελίδα της ΣΚ.Ο.Ε. πρέπει να έχετε τουλάχιστον την περιέργεια για το τι είναι το άθλημα της σκοποβολής.
Η πιο απλή λύση και η πιο διαδεδομένη για να δοκιμάσετε είναι η αγορά ενός αεροβόλου (που στην χώρα μας είναι ελεύθερη από άτομα άνω των 18 ετών) και η εισαγωγή σας στην σκοποβολή με διάφορους απλούς στόχους σε κάποιο ασφαλή ιδιωτικό χώρο, κλειστό ή ανοιχτό. Υπενθυμίζεται ότι αν και η αγορά και κατοχή τους είναι ελεύθερη από ενήλικες, η χρήση τους σύμφωνα με τον Νόμο πρέπει να γίνεται σε καθορισμένους για τον σκοπό αυτό χώρους.



Εάν επιθυμείτε να ασχοληθείτε σοβαρά με το άθλημα, τότε επιβάλλεται να γραφτείτε σαν αθλητής σε Σωματείο Σκοποβολής. Αν και η σκοποβολή δεν είναι αρκετά γνωστή σαν άθλημα στην Ελλάδα, θα εκπλαγείτε με το πόσα Σωματεία Σκοποβολής υπάρχουν και κάποιο από αυτά θα είναι βολικά κοντά σας. Μέσω του Σωματείου θα μπορείτε να αθληθείτε σε οργανωμένα Σκοπευτήρια και να εκπαιδευτείτε και προπονηθείτε σωστά.
Τα περισσότερα Σωματεία μπορούν να σας προμηθεύσουν (στο Σκοπευτήριο) με κάθε τύπου όπλα για να αθληθείτε, αλλά και με συμβουλές για σωστή σκόπευση και προπόνηση. Οι στόχοι κατά των οποίων θα βάλετε πλέον, θα είναι οι Αναγνωρισμένοι στόχοι των Διεθνών Συνομοσπονδιών και της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και θα μπορείτε να συμμετάσχετε από τα πρώτα σας βήματα σε αγώνες που διοργανώνονται συχνά για πολλές κατηγορίες σκοπευτών.
Η Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος συγκροτείται από Αθλητικά Σωματεία που καλλιεργούν το άθλημα της Σκοποβολής. Κάθε Σωματείο απαρτίζεται από μέλη και αθλητές και διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο που προκύπτει από διαδικασίες που ορίζονται από το Αθλητικό Νόμο.
Η Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος τηρεί μητρώο αθλητών και εκδίδει Δελτία Σκοπευτή (ΔΕΣΚ) κατόπιν αιτήσεως του αρμόδιου Αθλητικού Σωματείου για τον κάθε αθλητή.
Η εγγραφή σας σαν σκοπευτή πραγματοποιείται λοιπόν πρώτα στο Αθλητικό Σωματείο της επιλογής σας και κατόπιν το Σωματείο αναλαμβάνει τις διαδικασίες να σας εγγράψει στα μητρώα της Ομοσπονδίας.
                                                                                                                                                               "

Δεν υπάρχουν σχόλια: