ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ Ιδού η Ρόδος...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ   Ιδού η Ρόδος...
 
Το πρώτο ελληνικό Grand Prix στο κυνηγετικό αγώνισμα του Sporting διοργάνωσε το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου ο Ομιλος Σκοπευτών Δωδεκανήσου υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου, στην τουριστική περιοχή της Αφάντου.

Πρόκειται για σημαντική επιτυχία των διοργανωτών, αφού για πρώτη φορά η χώρα μας θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του παγκόσμιου πρωταθλήματος του ταχύτερα αναπτυσσόμενου αγωνίσματος σκοποβολής.
Με ελάχιστη βοήθεια από την Ομοσπονδία και περισσότερη από τους τοπικούς φορείς, ένας ιδιώτης, ο κ. Παναγιώτης Πισσάς, κινητοποίησε τον Δήμο και τους σκοπευτές του νησιού της Ρόδου για να πραγματοποιήσουν μεγάλο βήμα: Τη διοργάνωση αγώνων διεθνούς εμβέλειας σ' ένα νησί που δέχεται πάνω από 1,5 εκατ. τουρίστες! Στον αγώνα μπορούν να λάβουν μέρος σκοπευτές απ' όλο τον κόσμο, συνδυάζοντας έτσι τη Ρόδο για αθλητισμό και διακοπές. Στη Ρόδο έκαναν πράξη την προτροπή του Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή, για τη συμμετοχή ιδιωτών στη στήριξη αθλητικών διοργανώσεων.
Στον αγωνιστικό τομέα τώρα, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή πάνω από 60 αθλητές από πολλές χώρες, ενώ αναμένεται οι συμμετοχές να αυξηθούν και άλλο από συμπατριώτες μας, όπως πάντα την τελευταία στιγμή, ώστε να διασφαλιστεί η καθιέρωση του ελληνικού Grand Prix. Το σκοπευτήριο του ροδιακού συλλόγου, ιδιωτικό κατ' ουσία, δεν είναι ακόμη έτοιμο σ' ό,τι αφορά τον καλλωπισμό των εγκαταστάσεων, λειτούργησε όμως άριστα στον δοκιμαστικό αγώνα που έγινε στα μέσα Απριλίου, αφού έχει εξοπλιστεί με άριστα μηχανήματα.
Πριν από έναν χρόνο, η Σκοπευτική Ομοσπονδία με προτροπή του κ. Πισσά έκανε το αίτημα στη Fitasc (τη διεθνή οργάνωση του Sporting) για να συμπεριληφθεί η Ρόδος, στα διεθνή Grand Prix του 2011. Ο ελληνικής καταγωγής, αντιπρόεδρος της Fitasc, κ. Κώστας Χαλκιάς και η ψήφος του Κύπριου αντιπροσώπου έδωσαν στη χώρα μας τη δυνατότητα να αναπτύξει και να προβάλει το άθλημα ιδιαίτερα στους Ελληνες κυνηγούς. Το απίστευτο είναι ότι η χώρα μας δεν μας... ψήφισε αφού η ΣΚΟΕ δεν είχε στείλει εκπρόσωπο!
Από εκεί και πέρα, συμβόλαια, χορηγούς, προκηρύξεις, επαφές με ξένες ομοσπονδίες τις έκανε ο Σύλλογος της Ρόδου και ο κ. Πισσάς.
Μοναδικό πρόβλημα, που θα πρέπει να επιλυθεί με διευκρινιστική απόφαση του υπ. Προστασίας του Πολίτη, η προσωρινή άδεια για την εισαγωγή όπλου - σκοπευτή από χώρα μη μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μία απλή διαδικασία, που στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες γίνεται στο αεροδρόμιο από αρμόδιο υπάλληλο. Μία εύκολη διαδικασία που κάποιοι θέλουν να την κάνουν να φαίνεται δύσκολη, ώστε να αποτρέψουν τον κόσμο να έρχεται για αγώνες στην Ελλάδα.
Κι όμως πρόκειται για μία διοργάνωση που θα προσελκύσει εκατοντάδες τουρίστες από χώρες όπως Αγγλία, Ρωσία, Νορβηγία, κ.λπ. Παράλληλα, θα επιτρέψει την εξάπλωση του κυνηγετικού αγωνίσματος του Σπόρτινγκ με την ίδρυση σύγχρονων σκοπευτηρίων σε τουριστικά μέρη με ισχυρούς κυνηγετικούς,σκοπευτικούς συλλόγους και λέσχες.
Πηγή: www.diananews.gr
Άρθρο:ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΛΗΖΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου