Το Σκοπευτήριο του Μαρκόπουλου παίρνει σειρά;


Η επαναλειτουργία του Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου στο Μαρκόπουλο είναι πλέον πιο κοντά από κάθε άλλη φορά. Αυτό τουλάχιστον φάνηκε από τις ομιλίες των αρμοδίων στα εγκαίνια της μεταολυμπιακής χρήσης του "Ολυμπιακού Κέντρου Ανω Λιοσίων" που έγινε την χθες (Πέμπτη 19/5/2011) το πρωί. Βούληση της πολιτείας είναι να δοθούν για χρήση οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Το Σκοπευτήριο Μαρκοπούλου παίρνει πλέον σειρά για να δοθεί σε χρήση.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ο ΓΓΑ Πάνος Μπιτσαξής, ο Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης, καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης Σταυρούλα Δήμου, οι οποίοι τόνισαν τη μεγάλη σημασία της επαναλειτουργίας του Κέντρου προς όφελος του Αθλητισμού, αλλά και της τοπικής κοινωνίας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότερα από 1500 παιδιά Δημοτικών Σχολείων, καθώς και πλήθος κόσμου. Μετά τον Αγιασμό, ακολούθησαν επιδείξεις των εννέα μαχητικών Αθλημάτων, που πλέον απέκτησαν το δικό τους "σπίτι" στο Ολυμπιακό Κέντρο ’νω Λιοσίων.
Ο κ Μπιτσαξής είπε χαρακτηριστικά: "Το άνοιγμα ενός ακόμα Ολυμπιακού Ακινήτου στον Αθλητισμό και στο ευρύ κοινό, είναι πραγματικότητα. Θεμέλιο της αθλητικής πολιτικής της Κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει τον αθλητισμό ως κοινωνικό αγαθό για όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις. Η πολιτική αυτή παίρνει σάρκα και οστά. Δεν μένουμε στα λόγια. Ο ελληνικός λαός ξόδεψε πολλά χρήματα για την ολυμπιακή υποδομή. Τα ολυμπιακά ακίνητα, παρέμειναν κλειστά και κόστιζαν στο ελληνικό δημόσιο περισσότερο από ό,τι τώρα που τα αξιοποιούμε. Μία, μία οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτιστικής και Τουριστικής Υποδομής, τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, τις Περιφέρειες και τους Δήμους, ανακτώνται, όχι μόνο υπέρ του αγωνιστικού αθλητισμού αλλά και των φυτωρίων, των αυριανών μας πρωταθλητών, υπέρ του λαϊκού αθλητισμού και υπέρ της ήπιας άσκησης και ψυχαγωγίας για τον κάθε πολίτη. Μετατρέπονται, από κουφάρια που κόστιζαν, σε ζωντανά αθλητικά κέντρα και ταυτόχρονα σε χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας για την κάθε γειτονιά, για τον πολίτη κάθε ηλικίας. Ανοίξαμε το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, τον ’γιο Κοσμά, το Παγκρήτιο, τώρα τα Λιόσια, σε λίγο καιρό ανοίγει η ολυμπιακή εγκατάσταση στο Μαρκόπουλο. Το Παναθηναϊκό Στάδιο με πρωτοβουλία της Ε.Ο.Ε. άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του στον κόσμο. Το Αττικό ’λσος, σε συνεργασία, με την τοπική Αυτοδιοίκηση, αναπλάστηκε και έγινε χώρος άθλησης και ψυχαγωγίας. Και δεν θα σταματήσουμε εδώ".
Στην ομιλία του ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος στο άνοιγμα της ολυμπιακής εγκατάστασης των ’νω Λιοσίων μεταξύ άλλων είπε:
"Είχαμε ένα όνειρο: Να δούμε την πόλη μας μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Μια πόλη ανθρώπινη με κανόνες που τηρούμε όλοι μας. Με εγκαταστάσεις που χαιρόμαστε όλοι μας. Και μετά ήρθαν τα μικρά προνόμια και τα μεγάλα συμφέροντα. Η κακοδιαχείριση και η σπατάλη. Και το όνειρο χάθηκε. Έξι χρόνια μετά είμαστε εδώ για να κάνουμε το όνειρο πράξη. Ανοίξαμε το κωπηλατοδρόμιο για να το χαίρονται οι οικογένειές μας. Πληρώναμε 2 εκατομμύρια το χρόνο security και το κρατούσαμε κλειστό. Δημοπρατήσαμε το Tae Kwon Do για να γίνει η Αθήνα μεγάλος συνεδριακός προορισμός. Και μέχρι να γίνει, το παραχωρήσαμε σε θεατρικές ομάδες, σε νέα παιδιά για να κάνουν πρόβες. Κρατήσαμε ζωντανό το Badminton για να χαίρονται παραστάσεις μικροί και μεγάλοι. Και σε λίγο ανοίγουμε το ΟΑΚΑ για να το χαίρονται όλοι και για να γίνει τουριστικός προορισμός. Χθες ανακοινώσαμε ότι η Ακρόπολη θα μένει ανοιχτή από το πρωί ως το βράδυ, χειμώνα καλοκαίρι. Και σήμερα είμαστε εδώ για να κάνουμε το αυτονόητο. Να παραχωρήσουμε τα Λιόσια στους ανθρώπους που ανήκει, στις ομοσπονδίες των νέων αθλητών για να προπονούνται και να το γεμίσουν ζωντάνια. Βήμα-βήμα, ξανακερδίζουμε το όνειρο και το κάνουμε δικό μας και πάλι. Βήμα-βήμα θα κερδίσουμε τη μάχη της Αθήνας".
Ο "σκοπευτής" επισημαίνει ότι ο ΓΓΑ κ Μπιτσαξής είχε πει δημοσίως ότι η πολιτεία πλήρωσε σε εταιρίες φύλαξης (security) συνολικά το ποσό των 150 εκατ ευρω το χρονικό διάστημα των έξη ετών μετά τους Ολυμπιακούς του 2004. Ο κ Γερουλάνος λέει ότι κοστίζει πολύ πιο ακριβά μια εγκατάσταση όταν παραμένει κλειστή, από ότι αν ήταν ανοικτή και λειτουργούσε�.Έχετε σκεφθεί ποτέ ότι με τα 55 εκατ ευρω που δαπανήθηκαν από τα "Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ" μόνο για τον πρώτο χρόνο φύλαξης των εγκαταστάσεων, το Σκοπευτήριο Μαρκόπουλου θα λειτουργούσε συνεχώς μισό αιώνα; Να τονίσουμε ότι στην εγκατάσταση ιππασίας στο Μαρκόπουλο θα διεξαχθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο 28-29/5/2011 αγώνες τοξοβολίας.
skopeftis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου