Ο πήλινος στόχος στη Βόρεια Ελλάδα


ΝΕΑ

 

Στο Λαγκαδά και στη Σκύδρα μεταφέρεται αυτό το Σαββατοκύριακο 28-29 Μαίου 2011 το ενδιαφέρον των φίλων της σκοποβολής πήλινου στόχου. Στη Μαλακάσα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της ΣΚΟΕ η σχολή διεθνών κριτών πήλινου στόχου της ISSF.

Στο Λαγκαδά διεξάγονται (28-29/5/2011) οι αγώνες τραπ Β και Γ κατηγορίας που διοργανώνει ο ΣΟΜΑΚΕΔ. Την δεύτερη ημέρα (Κυριακή 29/5/2011) γίνεται και αγώνας του Κυπέλλου νταμπλ τραπ. Αναμένεται να λάβουν μέρος οι κορυφαίοι σκοπευτές του αγωνίσματος μια και ο συγκεκριμένος αγώνας θεωρείται από τους σημαντικότερους στην εσωτερική αγωνιστική κίνηση. Επιπροσθέτως υπάρχει και η παράδοση καλής φιλοξενίας που προδιαθέτει ευνοϊκά τους συμμετέχοντες να πραγματοποιήσουν ταξίδι στη Βόρεια Ελλάδα. Με σύμμαχο το παραδοσιακό φαγοπότι του ΣΟΜΑΚΕΔ η πρόταση συμμετοχής στη διήμερη αυτή δοκιμασία γίνεται ακόμα πιο ελκυστική. Το Σκοπευτήριο του Λαγκαδά διαθέτει τρία στάντ οπότε όλες οι επιδόσεις μετράνε. Και μάλιστα οι μηχανές που υπάρχουν εγγυώνται έναν ωραίο και απροβλημάτιστο αγώνα. Μάλιστα η διοίκηση του ΣΟΜΑΚΕΔ έχει πραγματοποιήσει τον τελευταίο καιρό μια σειρά από σημαντικά έργα ανάπλασης στο Σκοπευτήριο Λαγκαδά.
Συγκεκριμένα έχει γίνει ασφαλτόστρωση στο πάρκινγκ, έχει μπει φωτισμός σε όλη την περιοχή του σκοπευτηρίου, έχουν γίνει έργα βελτίωσης στο χώρο του εστιατορίου (εξαερισμός κλπ) και έχει γίνει επέκταση των αποδυτηρίων (περισσότερα WC κλπ).
Και τις δυο ημέρες οι αγώνες είναι προγραμματισμένοι να αρχίσουν στις 09:00, με την πρόβλεψη όμως να ξεκινήσουν μισή ώρα νωρίτερα, η αργότερα, ανάλογα με τις συμμετοχές. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι σκοπευτές - σκοπεύτριες που ανήκουν σε σωματεία - μέλη της ΣΚΟΕ και έχουν ανανεωμένο ΔΕΣΚ για το τρέχον έτος.
Το Σαββατοκύριακο 28-29/5/2011 στη Σκύδρα γίνονται αγώνες σκητ Β και Γ κατηγορίας που διοργανώνει ο δραστήριος ΣΣ Σκύδρας. Το Σκοπευτήριο της Σκύδρας διαθέτει τρία σταντ οπότε όλες οι επιδόσεις μετράνε. Και μάλιστα πρόσφατα αντικαταστάθηκαν οι μηχανές του σκοπευτηρίου με Matarelli 09, Ολυμπιακού τύπου, που εγγυώνται έναν ωραίο και απροβλημάτιστο αγώνα.
Το Σκοπευτήριο της Σκύδρας εγκαινιάστηκε στις 13/5/2006 από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό. Περιελάμβανε (τότε) δυο σταντ για τραπ και σκητ και ένα πολύ καλό club house (εστιατόριο, μπαρ κλπ). Πολύ σύντομα άρχισαν οι αγώνες που συγκέντρωναν το σύνολο των σκοπευτών - σκοπευτριών χάρη στη σωστή λειτουργία του. Στις μέρες μας διαθέτει τρία σταντ και θεωρείται από τα καλύτερα για τον πήλινο στόχο. Οι άνθρωποι του ΣΣ Σκύδρας δεν εφησυχάζουν: προβλέπεται να γίνει και τέταρτο (τραπ- σκητ). Η συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του σκοπευτικού συλλόγου και της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική. Ο Δήμος Σκύδρας είναι από εκείνους που σέβονται τους δημότες του. Έφτιαξε μια αθλητική εγκατάσταση με διεθνείς προδιαγραφές, την οποία συνεχώς βελτιώνει και εμπλουτίζει ύστερα από εισηγήσεις των υπευθύνων της, που αποτελεί κόσμημα της περιοχής και συντελεί ποικιλοτρόπως στην ανάπτυξή της. Στο Σκοπευτήριο της Σκύδρας έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές σαν καμπ της Εθνικής Ομάδος. Αυτές τις ημέρες γίνονται έργα επέκτασης - βελτίωσης των αποδυτηρίων. Και ασφαλώς έπεται συνέχεια. Το Σκοπευτήριο εντάσσεται στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Σκύδρας που περιλαμβάνει γήπεδο ποδοσφαίρου με νέο χλοοτάπητα, στίβο και κλειστό γυμναστήριο για βόλεϊ, μπάσκετ και χάντμπολ. Εκτός από τη Σκοποβολή υπάρχουν και εγκαταστάσεις για τοξοβολία. Και ακόμα για τους ενδιαφερόμενους για Motocross - Trial - Enduro υπάρχει και πίστα για μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η Σκύδρα έχει την προνομιακή απόσταση από τα τρία πιο δημοφιλή χιονοδρομικά κέντρα της Μακεδονίας Ski, Snowboard, Langlauf (Αντοχής).
Το Σαββατοκύριακο 28-29 Μαίου 2011 πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της ΠΣΕ στη Μαλακάσα το σεμινάριο διεθνών κριτών πήλινου στόχου της ISSF που γίνεται υπό την αιγίδα της ΣΚΟΕ. Την διεθνή ομοσπονδία εκπροσωπεί ο κ Πέτρος Κυρίτσης (Κύπρος). Στη φωτο το Σκοπευτήριο της Σκύδρας. 


skopeftis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου